‘Deze Week’ vervangt voortaan de populaire Streekkrant

 

Vanaf midden januari vind je niet langer De Streekkrant/De Weekkrant in je brievenbus. Na meer dan 50 jaar wordt de krant van uitgever Roularta vervangen door ‘Deze Week’, nog steeds een gratis weekblad, maar wel eentje met een gloednieuw(e) concept en opmaak. De aanleiding voor deze vernieuwing is een lezersonderzoek waarbij bij lezers en niet-lezers binnen elke leeftijdscategorie gepeild werd naar onder meer hun interesses en aankoopgedrag.

Grotere edities

Waar De Streekkrant – in Limburg beter bekend als De Weekkrant - in zo’n 48 regionale edities werd uitgebracht, wordt het aantal voor ‘Deze Week’ voortaan teruggebracht tot 34. Het aantal pagina’s van het gloednieuwe weekblad verdubbelt daarentegen tot 40 à 48 bladzijden. Door clustering van kleinere edities in grotere edities en meer redactionele inhoud wil Roularta de krant aantrekkelijker maken voor adverteerders die zich richten tot een groter gebied.

Meer redactionele inhoud

In tegenstelling tot De Streekkrant/De Weekkrant zal ‘Deze Week’ meer redactionele inhoud brengen met als stokpaardje lokaal en regionaal nieuws. De eerste bladzijde wordt 100% redactioneel en bevat geen reclame. Ook nationaal nieuws, cultuur, sport, allerlei praktische rubrieken, zoals huis en tuin én een regionale agenda krijgen hun eigen plaats in het weekblad. Daarnaast blijft de vaste waarde van advertenties, alsook immo-, job- en autozoekertjes en notariële aankondigingen behouden. Ook puzzels, wedstrijden en recepten worden toegevoegd. Daarenboven krijgt ‘Deze Week’ een app, genaamd ‘Bonbon’. Bonbon wordt zo het digitale verlengstuk van de krant waarmee je kortingen kan verkrijgen bij de adverteerders.

Verschijning op woensdag

Deze Week wordt voortaan op woensdag verdeeld en dat hoofdzakelijk via huis-aan-huis-verspreiding in landelijk gebied en in bepaalde stadscentra via display-distributie op strategische locaties. Door een verdeling op woensdag wil ‘Deze Week’ zijn lezers tijdig voorbereiden op het weekend. De Streekkrant is met zijn 2,5 miljoen lezers momenteel de grootste krant van Vlaanderen, gevolgd door zusterblad De Zondag.

Tip: duid woensdag 18 januari alvast met stip aan in je agenda, want die dag verschijnt de allereerste editie van ‘Deze Week’.