Free publicity: 5 manieren om gratis te adverteren

Je wilt de naambekendheid van je bedrijf vergroten en meer bezoekers op je website. Er is alleen een klein probleempje: je marketingspaarpotje is helemaal leeg. Hoe kan je zonder één euro uit te geven toch reclame maken?

Tip 1: wedstrijd

Organiseer een wedstrijd op je website of sociale media. De prijs hiervan kan een kleine kost zijn, maar vaak heb je nog een leuke prijs liggen die kan dienen. Een wedstrijd zorgt voor extra interactie op je website en sociale media.

Tip 2: netwerken

Bezoek een netwerkevenement. Een netwerkavond is dé manier om contacten te leggen met andere bedrijven. Zo kan je niet alleen je bedrijf persoonlijk voorstellen, maar win je ook kostbare connecties.

Tip 3: perscommunicatie

Is er laatst iets interessants gebeurd in je bedrijf? Heb je iets wat het vertellen waard is? Contacteer dan de (lokale) pers en vertel je verhaal. Op deze manier kom je zonder geld uit te geven aan advertenties toch in de krant of op de radio!

Tip 4: sharing is caring

Neem eens een kijkje in de wereld van content marketing. Content schrijven is gratis en trekt meer bezoekers aan op je website. Zorg ervoor dat je content schrijft waar je doelgroep ook naar op zoek is. Dit kunnen interessante interviews, grappige filmpjes of nuttige tips zijn.

Tip 5: mond-tot-mondreclame

Ten slotte blijft mond-tot-mondreclame één van de bekendste vormen van free publicity. Om mond-tot-mondreclame in het leven te roepen moet je een buitengewoon fantastisch bedrijf zijn om mee samen te werken. Wees ook niet te bescheiden om tevreden klanten te vragen om je aan te bevelen bij collega’s of kennissen.

Ook werknemers kunnen voor mond-tot-mondreclame zorgen. Door een fijne werksfeer te creëren blijven werknemers tevreden over jou en je bedrijf. Tevreden en enthousiaste werknemers kunnen op lange termijn merkambassadeurs worden van jouw bedrijf.

Meer weten over het efficiënt inzetten van marketing en communicatiemiddelen? Neem vandaag nog contact op met Mediaplanners via info@mediaplanners.be of +32 14 96 06 03!