Medialaan vormt Acht om tot CAZ

Medialaan - het moederbedrijf van onder meer VTM en Q-Music - gaat televisiezender Acht omvormen tot een mannenzender met de naam CAZ. In oktober 2016 zou de transformatie voltooid moeten zijn.

Op 1 juli van dit jaar nam Medialaan de zender Acht over van Concentra met als doel een nieuwe zender te starten met mannen tussen 18 en 54 jaar als doelgroep. Een aantal programma’s die nu op Acht lopen, worden overgenomen, maar er zullen ook heel wat nieuwe titels op het scherm verschijnen.

Het logo van de nieuwe medialaan-mannenzender CAZ
Het logo van de nieuwe mannenzender CAZ

Eén film per dag en veel series

Films zoals The Godfather-trilogie, de Rambo-reeks en de Alien-franchise moeten de mannen aan het scherm gekluisterd houden. Live At The Apollo - met heel wat bekende stand-upcomedians in het Apollo theater - is een blijver. Daarnaast zullen ook heel wat bekende Amerikaanse reeksen vertoond worden. Game of Thrones, Black Sails, Sleepy Hollow en Dexter zijn enkele van de series die er te zien zullen zijn. Met Special Forces Group wordt een blik achter de schermen van het Belgische leger gegund.

Geen rechten op de (domein)naam?

CAZ is ook de naam van een Nederlandse Internetradio die in handen is van SBS. Het lijkt eerder toeval te zijn dat Medialaan dezelfde naam gebruikt voor de nieuwe tv-zender. Het gebruiksrecht voor de naam in de volledige Benelux is echter in handen van Ad Ossendrijver. Het is niet duidelijk of er een overeenkomst is voor het gebruik van de naam in België. In elk geval staat de domeinnaam www.caz.be al sinds 2011 geregistreerd op naam van een Nederlands bedrijf.

Eerder voerde Medialaan al een procedureslag voor de domeinnaam medialaan.be. Deze werd in 2008 al geregistreerd door een websitebouwer maar die ging niet akkoord om de naam voor het bedrag van 1.000 euro over te dragen. Toen de VMMA in 2014 werd omgedoopt tot Medialaan werd een procedure opgestart om de domeinnaam alsnog in eigendom te krijgen, wat uiteindelijk ook lukte.